PAKJE KUNST©

Pakje Kunst©
pdb is opgenomen in de collectie van Pakje Kunst©!Bij Boekhandel Praamstra in Deventer hangt een oude mechanische sigarettenautomaat. Trek een Pakje Kunst met daarin een uniek

Bij Boekhandel Praamstra in Deventer hangt een oude mechanische sigarettenautomaat. Trek een Pakje Kunst met daarin een uniek

kunstwerk van een lokale kunstenaar: uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor vrienden, als aardigheidje of als verzamelobject!

kunstwerk van een lokale kunstenaar: uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor vrienden, als aardigheidje of als verzamelobject!

Elk afzonderlijk kunstwerk van Dialoog I is een deel van een gefotografeerd geheel.
Alle 20 werken vertegenwoordigen een gesprek waarbij het geheel net zoveel telt als de som van de delen.

Elk afzonderlijk deel van Vlakveld II is een deel van een fine art print over de Bannink, een landgoed tussen Deventer en Bathmen.
Ieder deel is voorzien van een toevoeging, een letter uit de dichtregel van Alied van der Meer,
te lezen op de dakgevel van de Deventer Schouwburg: “breek de lucht”.

Elk afzonderlijk werk van Vlakveld I is een deel van een zeefdruk van een iris. Alle 16 delen zijn voorzien van een geborduurde toevoeging, waarbij de weelderigheid van de iris een contrast vormt met de geometrische vorm van de rechthoek, die dezelfde verhouding heeft als het kunstwerk.

De kleuren van de toevoegingen zijn rechtstreeks ontleend aan de originele foto en refereren aan de pracht van de bloem als verleidelijke representant van de natuur. Met het contrast tussen de iris en de rechthoek wil ik je oproepen om na te denken over de verhouding tussen natuur en cultuur, die ik gespannen zou willen noemen.